Project Description

rockstart ballroom meetup

UX revolution
Now we know what’s next!

Slechts een paar weken geleden vroegen we ons op kantoor af of we geen leuke groep mensen bij elkaar konden brengen die net als wij interesse heeft in UX. Om van elkaar te leren, om te netwerken en om een mooie en leuke avond te hebben. Maar bovenal om een idee te krijgen van wat de toekomst van UX development ons zal brengen.
We besloten toen om zelf maar een evenement te organiseren! En om alle kerstborrels voor te zijn moest het beter snel gebeuren. We zijn een Meetup groep gestart, hebben een datum geprikt, een mooie locatie gevonden en hebben twee te gekke sprekers uitgenodigd. De Meetup ‘Remote User Testing’ groeide al snel tot boven 100 leden en meer en meer mensen meldden zich aan voor het evenement.

Uiteindelijk bezocht een internationaal publiek van meer dan 70 mensen ons eerste event in de prachtige Rockstart ballroom. Meer dan we ooit hadden durven hopen. Wat een mooie start!

Henk-Jan opende de avond met een introductie van waar de nieuwe groep voor staat, gevolgd door een korte presentatie van zijn bedrijf Fibéo. Voor de mensen die nog niet bekend waren met het concept en het bedrijf en de manier van onderzoek liet hij een video zien van een gebruiker van een website in de nieuwe ‘transparency view’, waarmee je de website letterlijk door de ogen van de gebruiker ziet.

Face analysis

Vervolgens was het tijd voor de eerste spreker: Dr. Roberto Valenti, CTO en co-founder van SIGHTCORP. Zijn bedrijf ontwikkelt een nieuwe technologie van ‘facial recognition’ en ‘face analysis’. Er zit namelijk heel veel informatie in het gezicht van een persoon. Naast de voor de hand liggende kenmerken als geslacht, etniciteit, leeftijd, etc. zijn er nog veel complexere dingen af te lezen, zoals: blijdschap, frustratie en interesses. Het kan zelfs meten in hoeverre iemand tevreden is op een bepaald moment.

Deze techniek biedt eindeloze mogelijkheden op diverse terreinen, zoals interne communicatie, controle van patiënten in de zorg en bij veiligheidssystemen in de automotive sector. En uiteraard is deze techniek breed inzetbaar voor reclame- en marketingdoeleinden, waarschijnlijk een van de meest interessante functies voor de bezoekers van ons evenement.

Sightcorp’s technologie wordt bijvoorbeeld gebruikt om inzicht te krijgen in het gedrag van klanten, om de demografie van een bepaald publiek te bepalen en om veranderingen te zien in hoe consumenten reageren op bepaalde producten of campagnes. Al met al, spannende ontwikkelingen en een geweldige presentatie door Roberto! Voor meer informatie, check www.sightcorp.com.

The power of persuasion

De tweede spreker, Rodger Buyvoets, ging verder met een zeer onderhoudende presentatie over ‘The Power of Peruasion’. De video die hij aan het begin van zijn presentatie liet zien geeft op briljante wijze inzicht in de wetenschap van de overtuiging:

Zijn bedrijf SAGENT combineert ‘consumer psychology’ met ‘machine learning’ met het doel om profielen op te bouwen voor ‘online persuasion’. De technologie ‘voorspelt’ of bij een bepaalde consument de nadruk moet worden gelegd op bijvoorbeeld de schaarste of juist de kwaliteit van een bepaald product om de kans op aanschaf te vergroten. Individueel gerichte en weergegeven berichten hebben, op het juiste moment en voor de juiste persoon, een enorm positief effect te hebben op de conversie.

De nieuwste feature van Sagent, die op dit moment in de ‘betaversie’ wordt getest, heet: ‘psychology pricing’. Hierbij wordt de weergave van de prijs van een product afhankelijk van de consument aangepast. Denk hierbij aan de grootte van de grootte van het lettertype of weergave van de prijs in maandelijkse termijnen. Het systeem kiest automatisch voor de optie die het meest logisch wordt geacht om succes te hebben bij dat specifieke consumentenprofiel. Heel interessant! Meer informatie vind je op www.sagent.io

Na deze inspirerende presentaties blikte Henk-Jan nog even vooruit naar de aanstaande ontwikkelingen bij Fibéo, zoals mobile testing en Fibéo Live. Daarna werd het serieuze deel van de avond afgesloten met een vriendelijk verzoek om het Fibéo marketing budget (dat vakkundig was omgezet in drank) soldaat te maken. Dat resulteerde vanzelfsprekend in een zeer gezellige avond.

Wordt vervolgd. Tot de volgende keer!

Gezien de enthousiaste reacties uit de zaal, willen wij dit zeker herhalen. Wil je ook een keer ons event bijwonen, meld je dan aan bij onze Meetup groep.”